Voormalig PASTOE_edited.jpg
Leer ons beter kennen

Een enthousiaste groep buurtbewoners heeft samen met de wijkadviseur het wijkplatform Utrecht Zuid gelanceerd. 

De leden van het wijkplatform zijn bewoners uit de wijken Bokkebuurt, Rotsoord, Tolsteeg en Hoograven en wij worden ondersteund door het Wijkburau Zuid van de gemeente. Wij streven er naar dat uit iedere wijk tenminste één persoon vertegenwoordigd is in het wijkplatform. 

Doel


Wij zetten ons in om de verbinding te zoeken in de wijk. Dat betekent dat wij zorgen dat zaken bij elkaar worden gebracht. Belangrijk aspect is dat wij uitgaan van positiviteit. Dat betekent dat wij trots zijn op onze wijken, en de groei die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. 

Wat is er nodig?


Daarvoor is het van belang dat signalen uit de wijk ons bereiken, van zowel bewoners als ondernemers als  organisaties en sporters in onze wijk. Zo kunnen wij er voor zorgen dat wij als wijkplatform verschillende partijen bij elkaar brengen. Naast deze signalen die ons aangedragen worden willen wij juist ook proactief ons inzetten voor de wijken. 

ONTMOET TEAM WIJKPLATFORM ZUID

Shakila Paltan

Ik ben Shakila Paltan, woon in Tolsteeg samen met mijn 2 kinderen die nu wat ouder zijn dan op de foto hier naast. Verder wil ik mij in de Wijk onder andere inzetten voor mensen die het niet zo breed hebben in de samenleving.

Diederik Versnel

Angelique Jacobs - Roos

Ik woon al 30 jaar in Hoograven. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen. Sinds 2004 ben ik werkzaam als beheerder van kinderboerderij Nieuw Rotsoord en daarnaast ben ik qigong-docent.

Elise Dokter

Ik woon al jaren in Utrecht Zuid en de laatste tien jaar heb ik in Nieuw Hoograven en Oud Hoograven gewoond. Ik ben er trots op dat de wijk steeds meer opbloeit, onder andere door de komst van nieuwe woningen, horeca, verenigingen en samenwerkingsinitiatieven. Graag lever ik een bijdrage om die bij elkaar te brengen.

Carolien Verpalen

Ik ben Carolien en woon nu 28 jaar in Hoograven. Ik voel me betrokken bij deze diverse wijk en doe mijn best hem (of haar) een beetje mooier te maken. Ik help graag mensen een stukje verder op hun pad. Het wijkplatform lijkt mij een mooie plek om samen met het wijkinformatiepunt mensen op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt in Zuid.

Meriam de Lange

Ik ben Meriam (32) en woon sinds 2018 in Rotsoord op de Helling boven Camping Ganspoort en Tapperij Gist aan het water. Mooiste woonlocatie van Utecht, al zeg ik het zelf! Rotsoord is een uniek stukje Utrecht waar de afgelopen jaren veel veranderd is en onherkenbaar met 10 jaar terug. Een nieuw trein- en tramstation, verschillende appartementencomplexen, uitbreiding van de horeca, cultuurfestivals en sinds 2021 zelfs een hotel hebben hun intrede gemaakt op de Helling. Ik geniet elke keer weer als ik thuis kom en mijn mooie wijk in fiets.